ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΛΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

2015-12-09 10:34

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΛΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΤα φώτα και τα μάτια μας!

Πιθανόν να γνωρίζετε για τις επιπτώσεις της UV ακτινοβολίας στα μάτια σας, αλλά τι ακριβώς ξέρετε για το μπλε φως;

Το μπλε φως μας επηρεάζει καθημερινά καθώς βρίσκεται παντού στη φύση αλλά και στο LED φωτισμό, τις οθόνες και τα smartphones. Ο συνδυασμός διάφορων παραγόντων με την όλο και συχνότερη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών (Η/Υ, smartphones, tablets κτλ.) μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως η εκφύλιση ωχράς κηλίδας (ΗΕΩ) αλλά και σε πρόωρη γήρανση των ματιών και του δέρματος γύρω τους. Το 73% των ανθρώπων δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του μπλε φωτός ενώ το 86% από αυτούς, δείχνουν άμεσο ενδιαφέρον για τις μεθόδους πρόληψης μετά από την ενημέρωση από τον οπτικό τους.

Τί είναι όμως το μπλε φως;

Το μπλε φως είναι μέρος του ορατού φάσματο του φωτός το οποίο συνορρεύει με την αόρατη υπεριώδη ακτινοβολία. Το πιο κοντινό κομμάτι του μπλε φωτός στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι το μπλε-μωβ φως ενώ το πιο μακρινό το μπλε-γαλάζιο. Δεν είναι όμως και οι δυο διαβαθμίσεις (συχνότητες) το ίδιο ωφέλιμες για τον άνθρωπο.

Το μπλε-μωβ φως είναι έντονα διαπεραστικό και είναι επικίνδυνο για την υγεία των ματιών. Μπορεί να βλάψει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα και να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα μόνιμες βλάβες στο οπτικό σύστημα όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (ΗΕΩ), μια από τις πιο ανερχόμενες ασθένειες στο δυτικό κόσμο.

Σε αντίθεση το μπλε-γαλάζιο φως είναι ευεργετικό και βοηθά στο ευ ζείν και στη σωστή ρύθμιση του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι απαραίτητο για σωστή χρωματική απόδοση των εικόνων γύρω μας ενώ παράλληλα λειτουργεί σαν μια μέθοδο φωτοθεραπείας αφού ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι μας και τον ρυθμό της λειτουργίας του ύπνου. Τέλος, ενεργοποιεί και εξασκεί τα αντανακλαστικά της συστολής και διατολής της κόρης των ματιών με αποτέλεσμα να εισέρχεται στο μάτι η σωστή ποσότητα φωτισμού κάθε φορά.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τα μάτια σας!

Με την επίστρωση Crizal® Prevencia™ μπορείτε να απολάυσετε όλα εκείνα τα ωφέλη της επίστρωσης Crizal® Forte®UV μαζί με την μοναδική τεχνολογία αντιμετώπισης της μπλε ακτινοβολίας. Παράλληλα προσφέρουν την πιο ολοκληρωμένη προστασία απέναντι στη UV ακτινοβολία με δείκτη προστασίας E-SPF 25. 

Η επίστρωση Crizal®Prevencia™ έχει σχεδιαστεί για να φιλτράρει επιλεκτικά τo επιβλαβές φως , επιτρέποντας ταυτόχρονα να περνάει το ευεργετικό φως.

  • Η επίστρωση Crizal®Prevencia™ έχει αποδειχθεί ότι εκτρέπει το επιβλαβές μπλε-μωβ φως κατά 20%
  • Η επίστρωση Crizal®Prevencia™ έχει δείκτη προστασίας από τον ήλιο (E-SPF) με δείκτη 25, πράγμα που σημαίνει 25 φορές περισσότερη προστασία UV για τα μάτια σας σε σύγκριση με το να μην φοράει κανείς καθόλου φακούς

Οι φακοί Crizal® Prevencia™ ενάντια στο μπλε φως λειτουργούν με τους εξής 3 τρόπους:

  • Φιλτράρουν επιλεκτικά το επιβλαβές φως (μπλε-μωβ & UV)
  • Επιτρέπουν στο ωφέλιμο φως να περάσει (ορατό φως, συμπεριλαμβανομένου του μπλε-γαλάζιου)
  • Διατηρούν άριστη διαύγεια για βέλτιστη όραση όλες τις ώρες της ημέρας

Η επίστρωση Crizal® παρέχει ανώτερη ευκρίνεια όρασης με την πιο ολοκληρωμένη προστασία.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ στην αντηλιά, στις γρατζουνιές, στις δαχτυλιές, στη σκόνη και στο νερό

5 enemies

Επιλέξτε την επαναστατική προστασία για τα μάτια σας!