Μια λίστα με ιδέες για δώρα για τα παιδιά εγκεκριμένα από τον οπτομέτρη…

2016-12-05 10:07

Μια λίστα με ιδέες για δώρα για τα παιδιά  εγκεκριμένα από τον οπτομέτρη…

 

Φτάσαμε πλέον στο Δεκέμβρη , τον αγαπημένο μήνα των παιδιών , καθώς περιμένουν με ανυπομονησία τα Χριστούγεννα και φυσικά τον Άγιο Βασίλη…

Για να βοηθήσουμε τον αγαπημένο Άγιο Βασίλη να φέρει δώρα που δε θα χαρίσουν μόνο χαμόγελο στα παιδιά αλλά και ενίσχυση και πρόοδο στην όρασή τους σας προτείνουμε μια λίστα παιχνιδιών εγκεκριμένα από οφθαλμιάτρους και οπτομέτρες του Vision Therapy Center.

 

 

 

Ιδέα 1η Παιχνίδια κατασκευών

Τα γνωστά σε όλους μας τουβλάκια , Lego και όλα τα συναφή…

Ενισχύουν και αναπτύσσουν την οφθαλμική και κινητική συνεργασία όπως και τη φαντασία των παιδιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ιδέα 2η παιχνίδια χειροτεχνίας  από απλή ζωγραφική μέχρι κολάζ , πλέξιμο και ξυλοκατασκευές….Αυτή η κατηγορία παιχνιδιών αναπτύσσει την όραση και λεπτές δεξιότητες στα παιδιά.

 

Ιδέα 3η παιχνίδια χωρικής αντίληψης όπως το παιχνίδι ψαρέματος , το JENGA , παιχνίδια οδοντιάτρου-γιατρού και πολλά άλλα.

Αυτή η κατηγορία παιχνιδιών αναπτύσσει την αντίληψη του χώρου και τη συνεργασία κίνησης και όρασης.

 

 

 

 

 

Ιδέα  4η Παιχνίδια σκέψης και οπτικής αντίληψης .

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα παιχνίδια αναγνώρισης σχημάτων , αναγνώρισης χρωμάτων και αριθμών , σύγκρισης και απομνημόνευσης.

 

Ιδέα 5η Παιχνίδια ισορροπίας και συντονισμού κινήσεων όπως το αγαπημένο μας Twister.

 

Αυτές τις γιορτές τα δώρα ας είναι απαλλαγμένα από οθόνες υπολογιστών και βιντεοπαιχνιδιών που επιδρούν δυσμενώς στην πρόοδο της όρασης των παιδιών(έρευνες αποδεικνύουν ότι ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για προβλήματα εστίασης και για ανάπτυξη μυωπίας).

Υπάρχουν χιλιάδες ιδέες για παιχνίδια ευεργετικά τόσο για την όραση και την αντίληψη του παιδιού , όσο και για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας τους.

Άγιε Βασίλη ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε…

 

Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και αγάπη!!!