Eπιλέξτε γυαλιά σύμφωνα με το σχημα του προσώπου σας

2015-11-07 22:24

Στρογγυλό πρόσωπο:

Τα ιδανικά γυαλιά για εσάς είναι τύπου wayfarer που «μεγαλώνουν» τις γωνίες του προσώπου και κάνουν το πιγούνι να φαίνεται πιο μικρό. Πιο συγκεκριμένα, κάθε σχέδιο με έντονες γωνίες και ορθογώνιο σκελετό είναι ικανό να φέρει την ισορροπία στο πρόσωπό σας.



- Μακρόστενο πρόσωπο:

Για να «μετριάσετε» λίγο το μάκρος του προσώπου σας, προτιμήστε τους στρογγυλούς σκελετούς και όσα γυαλιά διαθέτουν διακοσμητικά στο πλαϊνό μέρος. Προσοχή! Το φάρδος του σκελετού δεν πρέπει να ξεπερνά το πρόσωπό σας. Αλλιώς, θα πετύχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.



- Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς:

Τα έντονα ζυγωματικά στα μάγουλα και το φαρδύ μέτωπο απαιτούν γυαλιά σε σχήμα “cat eye”. Τα συγκεκριμένα θα χαρίσουν τη ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου σαγονιού και παράλληλα, θα περιορίσουν το μέτωπό σας. Με άλλα λόγια, αγοράστε γυαλιά ηλίου με έντονες εξωτερικές κάτω γωνίες και στρογγυλεμένες πάνω άκρες ή κατευθυνθείτε προς τα διάσημα aviator.



- Τετράγωνο πρόσωπο:

Για να περιορίσετε την «αυστηρότητα» του πρόσωπου σας, χρειάζεστε γυαλιά με στρογγυλό σχήμα. Καλό είναι, δηλαδή, να αγοράσετε γυαλιά με οβάλ σκελετό ή ένα άλλο σχέδιο με στρογγυλεμένες άκρες. Ακόμα και το στυλ «γάτας» θα σας κολακεύει!



 - Οβάλ πρόσωπο:

Εάν έχετε οβάλ πρόσωπο, είστε από τους τυχερούς, καθώς σας πηγαίνουν σχεδόν τα πάντα! Βέβαια, η τέλεια πρόταση βρίσκεται στα υπερμεγέθη γυαλιά που θα χαρίσουν πλάτος στο οβάλ πρόσωπό σας.