ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ PERSOL

2016-02-15 09:43

Persol μια μάρκα γυαλιών ταυτόσημη με την ιταλική φινέτσα και την κορυφαία ποιότητα..Η ιστορία της ξεκινά το 1917 στο Τορίνο όπου ο φωτογράφος και οπτικός  Guiseppe Ratti ξεκίνησε την κατασκευή φακών που ικανοποιούσαν τις υψηλές απαιτήσεις των πιλότων και οδηγών αγώνων ταχύτητας.Περί το 1930 αυτά τα γυαλιά υψηλής άνεσης και προστασίας αποκτούν το σημερινό διεθνώς αναγνωρίσιμο ονομά τους Persol από τα αρχικά των λέξεων Per il sole (για τον ήλιο).

 Κάθε ζευγάρι γυαλιών ηλίου Persol αποτελεί την καλλιτεχνική έκφραση ενός ακριβούς σχεδιασμού και μιας κατασκευαστικής διαδικασίας που συνδυάζει το χειροποίητο με την τεχνολογία. Η Persol είναι ένας κόσμος αξιών βασισμένος σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας: από το βέλος Supreme, ένα διακριτικό και λειτουργικό στοιχείο που αποτελεί την ιστορική υπογραφή της επωνυμίας, μέχρι το Meflecto, το οποίο δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '30 με σκοπό να παρέχει ευελιξία και προσαρμογή.

 

Το 1957 κυκλοφορεί το κλασσικό μοντέλο της Persol  649 σχεδιασμένο για τους οδηγούς τραμ στο Τορίνο με βάση την ανάγκη τους για ένα μεγάλο γυαλί που θα τους προστατεύει από τον ήλιο και τη σκόνη.Το μοντέλο αυτό το 1961 έγινε σήμα κατατεθέν της ιταλικής κουλτούρας όταν ο Marcello Mastroianni το φορά στην ιταλική ταινία "Διαζύγιο αλά Ιταλικά". Στην ιστορία έχει μείνει επίσης το μοντέλο 714 που φόραγε ο Steve McQueen στην ταινία "Υπόθεση Τhomas Crown"

 

Σήμερα τα μοντέλα αυτά επιστρέφουν στο προσκήνιο της μόδας μιας και οι Vintage και  ρετρό γραμμές είναι ιδιαίτερα αγαπητές.Το μοντέλο 714 φορά o Daniel Craig στην ταινία Spectre και η Lea Seydoyx το στρογγυλό 3092.

Persol  η επωνυμία σύμβολο του Ιταλικού στυλ αποκαλύπτει με την πρώτη ματιά την ποιότητα, την προσοχή στην τεχνική δεξιότητα και τη λειτουργικότητα που επιτυγχάνεται μέσω των αποκλειστικών υλικών και τεχνικών ...ανακαλύψτε τα...